EU flag EUR:  SHF flag CHF:  UK flag GBP:  US flag USD: 
°C
markirovka30
След поредица от неуспешни тестове и експерименти Община Русе е на път да се убеди в правотата на английската поговорка, че евтиното винаги излиза по-скъпо.

Тестват дали скъпото е по-евтино

29.07.2013 0:00
След поредица от неуспешни тестове и експерименти Община Русе е на път да се убеди в правотата на английската поговорка, че евтиното винаги излиза по-скъпо.

За целта пешеходните пътеки на Кръговото движение до областната дирекция на полицията бяха очертани с нова, по-качествената боя. След сериозно проучване как този въпрос е решен в другите европейски градове, общинарите установили, че там се полага принципно нов вид боя. Макар и по-скъпа, тя е по-рентабилна, защото доста по-дълго време запазва качествата си и белотата си.

Мястото е избрано целенасочано, за да могат повече русенци да се убедят в качествата на новата маркировка. „Всички преминаващи от тук, ще могат да видят дали експеримента е успешен и дали качествата на новата европейска маркировка е подходяща и за нашите условия“ каза зам. кметът Свилен Иванов.

Производителят е български, но компонентите и съставките са вносни. „Боята е двукомпонентна, на акрилатна основа, т.н. студен пластик. Нанася се с дебелина 2-3 мм, има изключителна износоустойчивост, може асфалта да се разруши, но боята няма да се разруши. Друга специфика на новия материал, е че на 8-мата минута е напълно изсъхнала, на 20-та минута е напълно втвърдена и на 30-ата може да се пуска движението, докато при другите бои това не може да стане по-рано от 2-3 часа“ разказа Васил Василев от фирмата-производител. Подобна маркировка е била поставена във Варна, а гаранциите на производителя са, че тя е доста по-трайна.

По думите на Свилен Иванов ако резултатите са добри, маркировката ще се прави с пластик, още повече, че пари в бюджета за този тип маркиране на улиците имало.

  • Coco421

    Българския „стандарт“ е спазен! Двама работят,двама гледат,а други двама на камиона са готови да подават боята! При такава „ефективност“ не може да не ни излезе скъпо боядисването!

Какво повече бихте желали да намерите на „Русе нюз“

Виж резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Спорт:

Улици/Адреси
Улици/Адреси
град
улица/жк
№/блок