Деца от Русе ще засадят над 2000 нови дръвчета

0
500
Деца от Русе ще засадят над 2000 нови дръвчета

Деца от Русе ще засадят над 2000 нови дръвчета, съобщиха от общинската администрация. Това става факт след като Община Русе, съвместно с образователните институции, се включи в инициативата „Гората.бг – 100 000 садим гора“ за безвъзмездно дарение на образователни детски комплекти за засаждане на дръвчета.

Образователните комплекти са дарение от Фондация „77“ и „Гората.бг -100 000 садим гора“ и са предназначени за деца от детските градини и учениците от началния курс в училищата.

За Община Русе са заявени 2 250 бр. образователни детски комплекта, които вече са разпределени по учебните заведения. Всеки образователен детски комплект съдържа саксия от рециклиран материал, биотор, подходящи семена, етикети за всяка саксия, с които децата да отбележат кога и от кого е засадено.

Засаждането на дърво е приятен и забавен начин децата да се научат каква е ролята на дърветата в природата и в живота на хората. Знанието придобито  по този нагледен и „изследователски“ начин се запечатва трайно и ярко в децата. Учителите ще предадат важни знания на децата – за природата, въздуха, за животинския свят, за почвите, за сезоните, за градската среда, енергията и др.