Родители на деца с увреждания протестираха в Русе и Силистра

0
431

Родители на деца с увреждания протестираха на ГКПП „Дунав мост“ при Русе и затвориха кръстовище пред областната администрация в Силистра.

Родители на деца с увреждания протестирахаВ района на граничния пункт облечените с черни фланелки с надпис „Системата ни убива“ и държейки черни знамена и балони протестиращи обиколиха кръговото кръстовище като затрудниха движението на превозни средства.

Протестираме на Дунав мост, защото е вратата към Европа и смятам, че всички чужденци, които днес ще преминат, е редно да видят, че в България хората с увреждания не са добре обезпечени и социалната политика куца, каза Снежинка Захариева – майка на близнаци с увреждания. По думите й, бил е даден срок на управляващите до 1 октомври да се допишат двата закона – за хората с увреждания и за социални дейности, и заедно със Закона за личната помощ да постъпят в Народното събрание за гласуване.

Основният закон – за хората с увреждания, е осакатен, каза още  Захариева допълни, че е важно тези 150 милиона лева, които ще бъдат отделяни всяка година за хората с увреждания, да стигнат до тези, които наистина имат нужда от тях.

Протестиращи родители на деца с увреждания затвориха кръстовище пред областната администрация в Силистра. Те бяха облечени в черни тениски с надпис “ Системата ни/ги убива“ и носеха транспарант със същия надпис. Протестиращите затрудниха движението на превозни средства в града и раздаваха на минувачите листовки с надпис „Извинете ни, че ви спираме! Нашият живот е спрял завинаги!“.