Русенци с 4-та шампионска титла по полицейска лична защита

0
213

За 4-та поредна година русенци станаха абсолютни шампиони на България в състезанията по полицейска лична защита и карате за служители на МВР.

ОДМВР – Русе взе участие с два отбора: „ОДМВР – Русе 1“ в състав Станислав Георгиев и Теодор Иванов, „ОДМВР – Русе 2“ с членове Светослав Бодуров и Сашо Петров. Русенските състезатели премериха сили в отборната надпревара по полицейска лична защита, като в оспорваната надпревара с колегите си от цялата страна, на финала се наложи двата русенски тима да се изправят един срещу друг в битката за купата. В крайна сметка Отборът „Русе -2” в състав Бодуров и Петров  зае първото място и стана републикански шампион на България в полицейската лична защита, следван на втора позиция от другите русенци Георгиев и Иванов.

При индивидуалните срещи в карате, в дисциплината „ката“ – русенецът Светослав Бодуров заслужено отново стана първи при мъжете.

В дисциплината „кумите“, в категория до 75 кг, русенският състезател Станислав Георгиев се класира на първо място, а друг русенец – Сашо Петров на трето място. В категорията до 85 кг в същата дисциплина, Светослав Бодуров стана шампион, оглавявайки класирането. А в отборните състезания по карате „кумите” за мъже отборът на ОДМВР – Русе е заел трета позиция.

В крайното комплексно класиране на Републиканските състезания по полицейска лична защита и карате за служители на МВР заслужено служителите на ОДМВР – Русе станаха шампиони на България за четвърти пореден път, като заеха първото място, оставяйки зад себе тима на Академията на МВР.