Спортното министерство ще съдейства Кобрата да играе за световната титла в България

0
35
Министърът на младежта и спорта

Спортното министерство е готово да съдейства по всякакъв начин, Кубрат Пулев да играе мача си за световната титла по бокс в България.

Това заяви снощи в Русе министърът на спорта в оставка Красен Кралев.

„Кубрат е един много специален български спортист, не само с качествата си на ринга, но и със самата си личност, един истински патриот, който кара всички българи да мечтаят, да се гордеят, вдъхновява много млади хора и много деца. Не зависи само от нас, но ще направим всичко възможно”, обеща Кралев.

Според министъра, промоутърите от клуб „Зауерленд”, които се занимават с менажирането на срещите на Кобрата, са били впечатлени и изключително приятно изненадани от атмосферата в зала „Арена Армеец”.

„Те не очакваха такова невероятно посрещане, публиката ни е много претенциозна, на високо ниво, добре запозната с бойните спортове, затова смятам, че ги изненадахме приятно. Кубрат каза след мача, че ще иска битка за световния връх в България, мисля, че вече са водили разговори и анализи по тази тема. Просто трябваше промоутърите да видят за какво ниво публика става дума, а те бяха очаровани и доволни от организацията на двубоите в събота вечер”, допълни спортният министър в оставка.